GULBĖ – KARALIAUS PATI

Lietuvių liaudies pasakos motyvais.
Nepamiršk savo svajonės, jeigu nori būti laimingas.

Nuo 5 m.

Autorė ir režisierė – Nijolė Indriūnaitė
Dailininkė – Aušra Paukštienė
Kompozitorius – Vidmantas Bartulis

Vaidina:

Premjera 2011-04-25

Spektaklio trukmė – 40 min.

Jei turi karūną, karalystę, pilį ir vis tiek nesijauti laimingas, tai pasiklausyk pasakos apie Mergelę-Gulbę, kuri troško matyti pasaulį iš aukštai. Gal tu taip pat svajojai kada nors tai padaryti? Jei taip, tau pasaka primins: niekada nepamiršk savo svajonės jeigu nori būti laimingas.

Spektaklyje atgimsta Mergelės Gulbelės ir ją pamilusio Karaliaus santykių istorija. Darbštumu ir dailumu apdovanota mergina-paukštė netenka sparnų ir galimybės skristi, tačiau tampa mylima Karaliaus žmona. Žemiškas ir racionalus valdovas negali suprasti mylimosios svajų ir ketinimų vėl pakilti į dangaus platybes, palikti judviejų sūnų ir išsižadėti aprūpinto gyvenimo rūmuose. Tačiau Mergelės Gulbelės prigimtyje glūdintis skrydžio troškimas jai ne tik padeda susigrąžinti sparnus, bet įkvepia „pasiryžti, sparnus išskleisti ir į laimę skristi“ net patį Karalių.

Subtiliomis šešėlių teatro priemonėmis ekrane kuriamą pasaką papildo Vyro ir Moters, drauge riedančių traukiniu, poetiški komentarai, bylojantys apie amžiną dangiškų moters svajonių ir žemiškų vyro norų konfliktą.

Spektaklis įtrauktas į Kultūros paso renginių sąrašą. (daugiau info tel. 8 686 35 265; el. paštas: edukacija@kaunoleles.lt)

Bilietai

Šiuo metu nerasta paiešką atitinkančių spektaklių.